Höst...

..var temat på septembers DT-paket som vi fick från Skapa Hobby. Det var ett underbart paket med jättefina papper och blommor i vitt. Det var så kul att jobba med detta kit!! Jag har gjort två layouter och ett kort.

Dubbellayouten Kräftskiva: Jag la till två egna cardstock för jag hade så många fotografier så jag ville göra en dubbelLo. Allt annat (förutom det röda bandet) fanns i kitet. Jag har skurit ut titeln med Craft Robon och de söta kräftorna är utstansade med QK Lobster.


Jag (hjärta) höst: Här har jag stansat ut texten med QK alfabetet Bright och hjärtat är QK Heart nesting. De fina vita blommorna har jag stämplat med en textstämpel på i två olika bruna färger. På layouten har jag stämplat med Clearstamps "Wild things" från Gel a`tins. Allt material fanns i kitet förutom stämplarna, det röda bandet och det svarta sammetsbandet.


Kort: Av allt spillmaterial som låg på bordet efter att jag var klar med de båda layouterna gjorde jag ett "Fem-minuters-kort". Jag tog helt enkelt det som vart över och satte ihop!Nu ser jag frem emot oktobers paket som jag ska hämta på torsdag. Jag har redan fått se lite grann av vad det innehåller och det kommer nog också att bli ett toppenpaket!

Tjingeling!
      ♥♥♥

Grönt är skönt!
Denna layout blev i dagarna publicerad i bloggen
Swe scrapbook. De hade en BOM-utmaning...man skulle scrappa om sin favoritfärg.
Min är grönt!

       

Collagestämplar...

Jag har just nu "snöat in" på att använda collagestämplar. Jag köpte på mig några på mässan i Göteborg för några veckor sedan och de är så roliga att  använda. Man kan använda dem med så många olika tekniker. Jag måste bara läsa på lite mer och öva, öva, öva.

Detta är mina första försök till Collagekort...

Välkommen tillbaka i morgon...då ska jag visa mina senaste alster jag har gjort åt Skapa Hobby.

Go´natt!

Scrapmara...

Hastigt och lustigt så blev jag inbjuden på en ScrapMara i lördags. Det var min väninna Jennys sällskap som hade blivit sjuk och hon bad mig att komma med. Klart jag ville följa med...

Vi var ca 80 scrappare som samlades vid Fältöversten på Östermalm och scrappade från 10.00 till 22.00 men jag smet hem vid 20-tiden för då kände jag mig nöjd och väldigt trött. Det var såå roligt att träffa alla glada och goa tjejer som jag på ett eller annat sätt har lärt känna på nätet.

Fyra layouter fick jag gjort...tre kan jag visa här på bloggen...
Nu längtar jag sååå mycket till lördag då jag ska på en stor ScrapMara igen! Det ska bli så superskoj!!

Tjingeling!
      ♥♥♥
Skynda fynda...

Just nu säljer Kortmakaren Distressrefiller från Rangers för endast 45 kr/st. Gissa vem som har gjort en beställning på några av de färger som saknas i samlingen...!?

Happy shopping!


Pysseldate...

I onsdags träffade jag min DT-kollega Carolina och hennes lilla dotter på en pysseldate på Skapa Hobby. Vi hade jättetrevligt...det blev mycket prat, fika och så lite pyssel. Jag knåpade i hop tre kort. Ett kort lämnade jag kvar i butiken men de andra två fick följa med hem. Det var kul att testa lite andra stämplar än de som finns här hemma hos mig...


Jag blev väldigt förtjust i denna fina stämpel från Inkaido.
När Carolina gått hem med en otålig Isabella så åt jag sen lunch med Maria och Laila som båda jobbar på Skapa Hobby. Det var mycket trevligt...tack för den stunden tjejer! ♥

Om ni vill se en bild från i onsdags så gå in på Carolinas blogg...Jag fick nyss ett roligt erbjudande om att vara med på en scrapmara i morgon...nu måste jag bara försöka övertala min man...men det ska väl inte vara så svårt...

♥♥♥


Midsommar...

Jag gjorde en layout till utmaningen "Ett ord i veckan" på bloggen "Swe scrapbook" nu i veckan som gick.  Ordet att inspireras av var ordet "Midsommar". Man fick böja ordet, men inte byta ut det till ett annat ord. Ordet skulle finnas med i titel.

Min layout finns nu att beskåda
här.

Bilderna på söta Ellen, 2 år, är tagna med en "vanlig" kamera med filmrulle...så de är mörka och inte speciellt bra men känndes ändå viktiga att scrappa...

Tjingeling!
      ♥♥♥

We dare you - Vecka 38

Vecka 38 - Samlingar. Samlar du på någonting så scrappa om detta, samlar du inte så scappa om varför du inte gör det!!


Jag har alltid samlat på saker och ting ända sedan jag var liten...så detta var det inget svårt att scrappa om!
Jag har massor med roliga projekt på gång..men inget som jag kan visa ännu...men snart så...

Tjingeling!
     ♥♥♥

Månadens Hemliga Vän

Denna månad har jag varit med i "Månadens hemliga vän" på Forumet Svensk scrapbooking. I dag damp det ner ett spännande paket i brevlådan med massor av roliga saker. En massa fina mönsterpapper, några kortbaser, fina Thickers och lite olika metalldekorationer...Tusen tack min hemlige vän...vem du nu är!?

Tjingeling!
      ♥♥♥

We dare you - Vecka 37


V. 37 - Vänner. Vem skulle du vara utan dom. Scrappa om dina vänner. Vänner gör livet så mycket färgstarkare.

Jag har scrappat om mina väninnor en gång tidigare så denna gång valde jag att scrappa om mina systrar som jag också ser som mina vänner. Det är så roligt att scrappa till dessa utmaningar, denna gång så använde jag mååååånga dekorationer!
Tjingeling!
      ♥♥♥


Välkommen....

För några veckor sedan fick jag ett mail från redaktionen på Scrappiz blogg och en förfrågan om jag kunde tänka mig att göra ett alster med stämplar som dekorationer. Klart jag svarade JA!
Jag visste på en gång vad jag skulle göra...för jag hade redan tänkt tanken att använda Kortmakarens underbara bebisstämplar på en layout om bebisEllen.

Så här blev det....
Jag har använt stämplarna "Liten kryper" och "Liten med filt" samt textstämpeln "Bäbis!". Stämpelmotiven har jag färglagt med Promarker. På cardstocken har jag stämplat med "Prick liten" och "Prick stor" i två olika rosa nyanser. Samtliga stämplar finns hos
Kortmakaren. Det mönstrade pappret kommer från DCWV Nana´s Nurcery Girl. Den stora fina rosa blomman kommer från Petaloo och de stora bladen är från Prima. Texten är stickers och Thickers "Jewelery box" från American Crafts.

Idag visas layouten på Scrappiz blogg!

Tjingeling!
     ♥♥♥

Det är härligt...

...att scrappa alla fina sommarbilder nu när hösten smyger på!

Jag fick några papper från
Skapa Hobby som de ville ha hjälp med att göra något utav. Jag gjorde två layouter och ett kort som nu finns i deras butik.


Leka på stranden: Här har jag använt pappret "Jukebox" från American Crafts och det fina sammetsbandet från Papperalla. Texten är gjord med QK "Snowday" och Dymo.


Ellen snart 4: Pappret är "The King" från America Crafts som jag har använt både fram och baksida på. Jag har även stansat ut cirklar i pappret "Jukebox" som jag har satt fast som dekorationer med knappar i mitten. Texten är Thickers, Dymo och 4:an har jag skurit ut med Craft Robon.


Jag har också gjort ett kort där jag har använt pappret "The King", sammetsbandet från Papperalla, två blommor från Prima, en svart blingsten och en grattisstämpel från Kortmakaren.

Allt material finns att köpa på Skapa Hobby, Stockholm.

Tjingeling!
     ♥♥♥

Scrapliftat...

På forumet Svensk scrapbokling har de en utmaning att man ska scraplifta månadens medlem, förra månaden var det Zornitsa.

Jag har hoppat på utmaningen och liftat Zornitsas layout "Smaskens". Jag blev inspirerad av hur det mönstrade pappret var satt, att använda tre kort och att dekorera med knappar.

Så här blev min layout...Det är kul att scraplifta!


Jag har varit i Paradiset...

...Scrapparadiset!

Det har varit en helt underbar helg!! Jag och min
väninna har haft sååå kul. Det är så många härliga människor som jag har träffat, så många kramar jag har fått och så mycket inspiration!

Vi bodde på Örgryte hotell, ett litet trevligt familjehotell en halvtimmes premenad från mässan. Vi kom till mässan vid 14-tiden på lördagen och var kvar tills de "slängde" ut oss vid 18.15. Då gick vi till en mysig China restaurang och åt en god middag. Efter maten tog vi oss till hotellet och det tog ett tag eftersom det inte gick någon buss. Vi gick hem hela vägen och min väninna var snäll och bar även min kasse med inköp.♥  Väl på hotellrummet så gick vi igenom dagens inköp och drack lite vin. Men det blev bara ett litet glas för min väninna och två små för mig sedan slocknade vi kl. 22.10 helt utslagna! Igår, söndag, gick vi på mässan från 10 - 17 och det kändes som om vi utan problem hade kunnat gå där en dag till...

Denna väska hade jag med mig hem...Jag är jättenöjd med mina inköp...framför allt Revan...ja, ni läste/såg rätt! Jag har köpt en Reva. Jag tänker sälja min Cuttlebug, mina två alfabet och de ouppackade dies som jag har till den. Vi har aldrig gillat varandra riktigt...men nu är jag så nöjd med min nya bekantskap... Very Happy Den är så fin på skrivbordet och tar så liten plats...

Nu har jag plockat upp mina inköp och testat min nya stansmaskin...Nu gäller det att spara pengar till nästa mässa...

Tjingeling!
     ♥♥♥

Skisstävling...


Nu i veckan som gick hade ScrapAddicted en skisstävling på sin
blogg. Jag gjorde ett bidrag och skickade in och nu visas det bidraget i deras blogg. Gissa om jag är glad...!?

Så fort jag såg skissen så visste jag vilket kort jag skulle använda och hur jag skulle göra. Det är en fin skiss som var mycket inspirerande! Jag har endast använt papper från min spillåda och det är så skönt när man kan göra det för annars fylls den bara på...

I natt kom jag hem från mässsan i Göteborg. Skriver mer om helgen senare idag...

På återseende!

Ny collagestämpel


Kortmakaren släpper en ny stämpel nu i helgen på Nordiska stämpel- och scrapmässan i Göteborg. Den är så himla fin tycker jag och man kan göra så himla mycket kul med den stämpeln. Här är lite inspiration...


Här har jag först färgat in pappret med mina små Versa Color och sedan har jag stämplat motivet uppepå och klippt ut. Kortet är dekorerat med lite överblivna dekorationer som låg på bordet...Här har jag stämplat bakgrunden med stämpeln "Prickigt paket, litet". Motivet är färglagt med Promarkers och Stickles. Blommorna kommer från Petaloo.Här har jag först färgat in pappret med mina små Versa Color och sedan har jag stämplat motivet uppepå och klippt ut. Dessa blommor kommer också från Petaloo.På detta kort har jag också stämplat med "Prickigt paket, litet" på bakgrunden. Jag använt Adirondack i tre olika fäger. Även Collagemotivet är stämplat med Adirondack "Cranberry". Den fina lilla blomman är från Petaloo.Även här har jag först färgat in pappret med mina små Versa Color och sedan har jag stämplat motivet uppepå och klippt ut. De små blommorna runt om är stämplade med "Prickig blomma, liten" och färgade med torr chalks. Blomman kommer från Petaloo.

Nu ska jag till tåget mot Göteborg...

Tjingeling!
     ♥♥♥

Tomas med raket...

Sista Tomas stämpeln presentaras idag. I helgen kan ni köpa dem hos Kortmakaren på mässan i Göteborg. Visst är de roliga! Min favorit är nog "Tomas lussar"...vilken är din favorit bland de 15 olika Tomas stämplarna?


Ser du stjärnan i det blå,
sjunger Tomas med glaset höjt,
allt du önskar kan du få,
skrålar han vidare nöjt.
Stämpel: Tomas med raket.

Nu har ni sista chansen att vinna en egen Tomas stämpel gå in på
Kortmakarens blogg innan midnatt och lämna en kommentar.

Lycka till!

We dare you - Vecka 36


V. 36 Gör en sida om någon som en hyllning till den personen. Scrappa om hjältarna i ditt liv.

Jag valde naturligtvis att scrappa om mamma...världens bästa mamma och mormor!Imorgonbitti åker jag till Göteborg...det ska bli sååå kul!

Tjingeling!

DT-layouter

Här kommer nu bilder på de layouter som jag gjorde åt Skapa Hobby i Augusti. Det var ett klurigt materialpaket denna gången.  Jag fick till två layouter av materialet...

Den första blev en layout om lilltösen som fyllde 4 år i slutet av juli. Allt material fanns med i paketet utom plastpärlorna som jag har trätt upp på den öppningsbara ringen och banden som jag också har knutit på. När layouten var klar så upptäkte jag en fläck högst upp som inte gick att få bort så då var jag tvungen att sätta dit en egen stjärnbrads.Den andra layouten var ganska given...det blev en dokumetation över vad vi gjorde i Juli månad. Pappret har jag färglagt med Promarkers och en orange Soufflé-penna som ingick i paketet. De små fotografierna är sådana indexbilder som man kan få med när man framkallar foton från en fotofirma. Jag tycker att det är roligt att även de kan komma till användning...

Ja, det var allt för denna gången!

Baby


Jag har till en veckoutmaning på
Svensk scrapbooking gjort ett litet bebisalbum om Ellen. Ordalbumet är från BoBunny. De otroligt söta papprena som jag har klätt in albumet med kommer från DCWV Nana's Nurcery Girl och finns att köpa hos Kortmakaren. Jag har använt en massa olika dekorationer som jag hittade här hemma samt stämplar från Kortmakaren och Easer.


Albumet är ca. 30 x 15 cm. Tänk att Ellen har varit så här liten. Vad tiden går...nu är hon en "stor" tjej på 4 år! ♥♥♥

Tjingeling!

Nya pennor...

Igår när jag besökte Nyinvigningen av Skapa Hobby så köpte jag så himla fina pennor. Det var specialpris dagen till ära och när jag fick höra hur bra dessa pennor är så kunde jag inte låta bli...

Det är Staedtler Triplus-pennorna i ett kit med alla färger och ett fint pennfodral. Jag var ute efter lite fler pennor i olika färger som man kan ha till att både skriva med och rita och när jag fick höra att dessa pennor inte torkar på flera veckor om korken åkt av så slog jag till direkt. Jag har ju en lilltös här hemma som har börjat plocka bland mina pennor och hon glömmer ju ganska lätt att sätta på korken igen...

Jag är så nöjd med mitt inköp! Dessutom var det väldigt trevligt i butiken igår...de bjöd på cider och godsaker.

Tjingeling!

Tomas trött...Tomas av klappar har säcken full,
men oj vad det kostade på,
tänk om av trötthet han trillar omkull,
vem delar ut klapparna då?


Stämpel: Tomas trött

Vill du vinna en egen Tomasstämpel så gå in på
Kortmakarens blog och lämna en kommentar före midnatt!

Lycka till!


Nu är det bara EN dag kvar sen åker jag och min väninna till Göteborg och besöker Nordiska stämpel- och scrapmässan. Det ska bli såååå himla kul!! Jag längtar så....Nypremiär...

Idag slår de nya ägarna ( Maria & Eva) upp portarna till Skapa Hobby på Hornsgatan i Stockholm och har en liten invigning. Gissa vem som ska gå dit...! ? 

Det ska bli så spännande att se vad för nya varor de har tagit in till butiken. Ni har väl inte missat att de har startat upp en ny blogg...


Nya bebisstämplar...I helgen är det
Nordiska stämpel-och scrapmässan i Göteborg och då kommer Kortmakaren att släppa en massa nya fina stämplar. Jag har fått förmånen att göra några kort med de nya bäbisstämplarna...


Stämplar: Liten knapp, Liten kryper, Liten med filt och textstämpel Bäbis!


Stämplar: Liten prick, Liten med filt och textstämpel Kille.


Stämplar: Liten kryper, Liten med filt och textstämpel Bäbis!

Visst är de helt underbara!? Dessa små bebisar är mina nya favoritstämplar!!♥Tomas, Tomas, Tomas...

...visst är han söt!

Tomas lussar!

Med ljuskrona, lykta och stjärna,
är Tomas klädd för lucia.
Han är stjärngosse, lucia och tärna
och sjunger Du gamla du fria.Stämpel: Tomas lussarTomas i TV!

Runt i Sverige ropen skalla:
Vi vill ha Tomas som julvärd i år!
Han önskar ”från oss alla till er alla,
att en störtskön jul ni får”.
Stämpel: Tomas på TV

Vill du vinna en egen Tomasstämpel så gå in på
Kortmakarens blog och lämna en kommentar före midnatt!

Lycka till!