Idag...

...presenteras jag på Kortmakarens blogg! Very Happy Gå in där om ni vill läsa lite mer om mig...

image649

Min första collagestämpel

Jag har gjort ett kort med en underbar collagestämpel från Penny Black. Kortet har skickats till min snälla DT-mamma Maria på Kortmakaren. Jag hoppas att det kom fram som det skulle idag. Jag har embossat motivet och sedan färglagt med Promarker och Copic tuschpennor.

image648


Titta förresten in hos Kortmakaren och se alla nya fina blomster från Petaloo...man vill ha alla! ♥  Det finns nya textstämplar i shoppen också som är sååå fina...

Min ansökning till Skapa Hobby

Tillägg: Denna ansökan gjorde jag i februari men jag har inte fått visa mina alster förrens nu eftersom de skulle visas på Skapa Hobbys hemsida först...

Nu finns min presentation och mina ansökningsalster utlagda på
Skapa Hobby. Så nu är det fritt fram att visa det här på bloggen. Ansökan bestod av fem uppgifter...

Mina bidrag:

A) En Lo som jag blev inspirerad av att göra efter att ha fått en vacker bukett tulpaner.


image596


image597

image598

Jag stansade ut små fyrkanter med min punch och klistrade fast dem på cardstocken med vasen som inspiration. Bokstäverna är diverse olika chipboardbokstäver som jag har målat svarta med akrylfärg. Texten högst uppe i vänstra hörnet är skriven med bokstäver från min "spillburk". Blombladen kommer från ett par gamla ljusmanchetter. De stora bradsen har jag först doppat i "Glossy accents" och sedan i runda små guldkulor.

 

 

B) Helens Muffins bok


image599


Muffins boken tog lång tid att göra. Först gjorde jag en pappersmall, sedan klippte jag ut mallen i tjockare kartong som jag klädde med papper och cardstock. Sidorna i boken är gjorda av cardstock som jag har klätt med mönstrat papper. Muffinsrecepten kommer från Dagens muffins. Jag skrev ut recepten på cardstock med hjälp av skrivaren. Muffins stämplarna är clearstamps och kommer från Hero Arts. Sist dekorerade jag boken med diverse dekorationer.

 

 

C) En inredningsdetalj - Tre hönor


image605

Jag stansade ut runda cirklar i mönstrat spillpapper med min cirkelpunch. Sedan tog jag en pappkon som jag hade ( man kan enkelt göra en egen kon i papper om man inte har en färdig) och klistrade fast papperscirklarna med limstift. Jag stansade ut ögon, klippte en näbb och ritade av en chipboard blomma som kam av cardstock. Färdigt!

 


D) En Lo med tre cardstock, en scallopped paper och 2 mönstrade.


image606

De virkade blommorna är fastsatta med brads. De små bokstäverna är QK metro, &:et är en thickers och de stora bruna bokstäverna är också från QK.

 


E) En Lo 6 x 12 med fem olika dekorationer


image607

Dekorationerna är filtband, filthjärta, zickzackband, hjärtbrads, knappar och en metalldekoration. Journalingstämpeln är en clearstamps från Prima. Texten är skriven med olika Thickers.


Ett kort...

Jag gjorde ett "5 minuters kort" av spillbitarna från "Jag är en Asta"-layouten. Ibland är det så kul att bara slänga ihop något...och oftast blir det bra...i mitt tycke.

Så här blev kortet...

image647

Tant Asta

Ellen klädde ut sig en dag i höstas och sa "Jag är en Asta". Min farmor heter Asta och hon är ju en gammal tant...Ellen älskar att klä ut sig till tanter! Vi har en gammal resväska som är full med klackskor, handväskor, kläder och hattar...den kommer fram lite då och då och då blir det mycket lek... Very Happy

image646

De underbara papprena kommer från Prima Marketing. Titeln är gjord av sammets thickers från American Crafts. De svarta blommorna och guldblommorna i mitten kommer från Magdas Scrapbooking, de vita blommorna är från Prima och det svarta bandet vet jag inte var det kommer ifrån...men det är urfint!

En sparbössa

Jag har altrat en sparbössa som jag ska spara mässpengar i till höstens alla scrapmässor. Det är en sparbössa som är som en konservburk...det går bara öppna den med en konservöppnare och då förstör man ju den. Det är bra för en som annars brukar pilla ut pengarna... Very Happy

image643

image644

image645

Inspirationspärmen...del 3

Här kommer de sista layouterna som jag gjorde till min inspirationspärm som ska stå i butiken Skapa Hobby...

8:e sidan...

image634

Svart/vitt är en favorit just nu...och speciellt dessa fina papper!


image635

Titeln är två olika sorters Thickers, de vita har jag målat svart "komönster" på.


image636

Blinghjärtat kommer från Panduro.


9:e sidan...

image637

Här har jag använt mycket cardstock och mönsterpapper från min spillåda. Tanden har jag hittat som en målarbild på nätet och ritat upp och klippt ut för hand.


image638

I blommans mitt sitter en stickers som jag har satt på en bit cardstock.


image639

Titeln har jag skurit ut med min Craft Robo.


10:e sidan....

image640

En enkel och färgglad layout!


image641

Körsbären har jag skurit ut med "Robban".


image642

Texten är gjord med min Dymo.Ja, nu har ni sett alla layouter! Very Happy

Inspirationspärmen...del 2

Här kommer fler layouter som jag har gjort till min inspirationspärm som ska stå i butiken Skapa Hobby på Hornsgatan 29 D...

3:e sidan...

image618

Här har jag använt ett stormönstrat papper som jag har haft i mina ägor länge men inte riktigt vetat vad jag skulle göra med. Jag skar upp en bit vid den gröna blomman och stack in fotografiet bakom. Texten är "Red Tag Sale" från Cuttlebug.

image619

Journalingen skrev jag i en cirkel som jag klistrade fast i blommans mitt.

image620

I de små blommornas mitt klistrade jag fast genomskinliga knappar som jag knöt floss igenom.


4:e sidan....

image621

Det fina vintriga pappret kommer från Chatterbox. Runt pappret har jag sytt en söm på symakskinen och sedan ritat en vågig kant. Rubriken är "Red Tag Sale" från Cuttlebug som just nu tillhör mina favoriter.

image622

Snöflingorna är stansade av en Bosskut dies och har fått lite glitter stickles på sig. Texten är en barnsång som vi alltid brukar sjunga på mitt jobb om vintern.


5:e sidan...

image624

Detta är gammla Basic Grey papper som jag hittade i min pappersvagn. Jag hade också ett helt ark etiketter som nu kom till användning tillsammans med brads och lite olika Thickers.

image625

Texten på etiketterna är QK metro skinni mini.


6:e sidan...

image626

Här har jag använt papper och dekorationer från Love Elsie.

image627

Texten har jag skrivit på självhäftande "journalingrutor".

image628

De små husen har jag klippt ut från ett "tygpapper".


7:e sidan...

image630

Dessa papper och alla bokstäver kommer också från Basic Grey.

image631

Alla o var slut och vad gör man då...jo tager vad man haver! Jag valde att sätta dit en blomma som ett Ö.

image632

Bandet har jag satt fast med häftapparaten.

image633

Jag dekorerade en av stickers bokstäverna med en blomma.Fler layouter kommer imorgon.... Välkommen tillbaka! Very Happy

Min inspirationspärm...

I dag var jag en sväng till Skapa Hobby för att lämna min inspirationspärm som jag nu har gjort klart. Tänka sig att jag hade sådan tur att de denna vecka har 30-60% på omonterade stämplar! Jag fick med mig en hel drös stämplar där ifrån så nu har jag mycket nytt att leka med...

Pärmen har jag fyllt med 10 layouter som jag gjorde nu under veckan som gick. Pärmen kommer att finnas i butiken under året som jag är designer där. Tanken är att layouterna ska bytas ut under året så att det alltid är något nytt i pärmen. Allt för att inspirera kunderna...Very Happy

Så här blev min pärm..

image610


Etiketten har jag gjort av cardstock, ett mönsterpapper, filttyg, band, brads och en metalldekoration samt några stjärnor som jag hittade i Ellens pysselhörna. Bokstäverna är Thickers.

image611


1:a sidan...

image612

De underbara papprena kommer från Basic Grey "Mellow". Texten hittade jag när jag surfade runt på nätet efter dikter om hösten...den är så fin tycker jag!

image613

Blomman är gjord av en pappers blomma från Basic Grey, en filtblomma från panduro, en brads och blad från Prima.

image614

Filt dekorationerna kommer från Fancy Pants och bandet är från Panduro.

image615

Rubriken är gjord av cardstock och Rub-ons som jag har sytt fast på layouten.


2:a sidan....

image616

Papprena är från DCWV. Jag har rivit dem i långa bitar som överlappar varandera. Texten är utskuren med min Craft Robo.

image617

De underbara blå virkade blommorna har min snälla väninna virkat. Tusen tack snälla Marie! ♥Fler layouter visar jag i morgon.... välkommen tillbaka!

Jippi...jag har fått paket!

I dag fick jag ett paket från ScrapAddicted med avsändaren Månadens Hemliga vän. Jag blev så glad! I paketet fanns Thickers av sammet, en QK-dies urvisare, en söt liten burk med blommor och en rund journalingstämpel. Allt var så fint och jag blev så pysselsugen... Tusen, tusen TACK min hemliga vän...vem du nu är?

image609

Fotofixet är slut...

För en vecka sedan var jag på DT-träff på Skapa Hobby. Det var superkul att få träffa alla som är med i teamet! Vi fick en uppgift...att fylla en pärm med 10 layouter. Jag valde att göra 10 nya layouter...såg det som en utmaning att få lite gamla kort scrappade. Jag har under veckan hunnit göra 9 layouter...jag har suttit en stund varje kväll vid pysselbordet...istället för att sitta framför tv:n. Jag har en layout kvar att göra samt att dekorera albumet...men nu tog mitt fotofix slut...typiskt! Får se om jag kan göra ett inköp i morgon...

Visar layouterna när jag har fotat och redigerat bilderna...

Hittade en gammal taperunner i en låda så jag kunde scrappa en sida till mitt trädgårdsalbum i 8 x 8 inch nu i kväll. Det blev en sida om hararna som finns här...

image608

Jag har stämplat med olika "tassar" på cardstocken. Det är små stämplar "Animal Prints" från Hero Arts. Journalingpilen är en clear stamps från Autumn Leaves. Texten är olika Thickers. Blommorna kommer från Prima och blingstenarna från Panduro.

En liten snigel...

I går kväll kom min syster hit och vi satt och sydde. Det är alltid lika kul! Vi syr, fikar och snackar en massa...mycket skratt blir det! Very Happy Den här kvällen sydde vi sniglar som ska användas som nåldynor. Mönstret kommer från boken "Tildas trädgård" av Tone Finnanger.

Så här blev min lilla snigel...

image594

Här är de båda sniglarna tillsammans...

image595

Ser redan fram emot nästa gång vi ska sy tillsammans...

En liten brandman

Denna layout gjorde jag till Meritexells skisstävling som hon hade på sin blogg nu i veckan. Vi besökte brandstationen som hade Öppenhus den första advent. Ellen och Magnus åkte brandbil och Ellen fick en egen hjälm. Det var spännande...


image592

Jag har fått...

Jag har fått världens finaste kort av min hemliga vän för april!! Pyssel.net finns det en swap som heter månadens hemlige vän...man blir tilldelad en person som man ska skicka en present till och i slutet på månaden får man veta vem den hemlige vännen var. Idag fick jag det här fina kortet med en liten hälsning i om att det ska komma ett paket från en affär hem till mig...vad spännande!

Vill tacka min hemlige vän för det superfina kortet...jag blev jätteglad över det! ♥

image593

I går...

...skapade jag av ett annat månadspaket från The scrapbook Nook...tror att det var det första jag fick i november. Det blev en layout om Hampus och en om Ellen...men den om Ellen kan jag inte visa ännu för den ska skickas till en tävling.

Älskar bilden på Hampus med en alldeles sandig nos...

image591I morgon ska jag till Danderyds sjukhus och göra en tunntarmsröntgen...jag känner mig jättenervös inför det! Har hört så mycket otäckt om den undersökningen. :(

Efteråt ska jag åka in till stan och unna mig en god fika och inhandla något pyssligt...måste ju ha något trevligt att se fram emot...

Nu fungerar det igen...

Nu verkar de ha jobbat klart på Blogg.se för denna gång så nu kan jag blogga igen! :)

I helgen scrappade jag två layouter. Jag plockade fram månadspaketet från februari som jag fick från
The Scrapbook Nook. Jag har haft lite svårt att använda mina fina paket...jag har tyckt att det har varit såååå fina saker att jag vill spara dem...och klappa på dem. Men det är ju lite fel tänkt för jag har ju köpt dem för att använda dem...

Först en layout med en sovande Ellen....

image589


Sedan en layout med foton från påsken 2007...

image590

De ljuvliga papprena kommer från Fancy Pants och nästan allt material kommer från månadspaketet från The Scrapbook Nook.


Återkommer i kväll med lite mer nytt!