Ett litet ord # 15

Veckans ord var NATUREN och det har vi ju gott om här utanför!:)

image334

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag ta en fika med nya nummret av tidningen "Scrapbooking m.m." innan jag ska hämta lilltösen på förskolan. I kväll ska jag på kurs på "Skapa Hobby". Jag ska lära mig att göra ett album av en papperspåse. Det ska bli kul!:)

Extrautmaning # 14

Här kommer mitt bidrag till dagens utmaning på Ett litet ord. Ordet idag var motivation. Tyckte att det var ett väldigt svårt ord men sen kom jag på att jag kunde ju scrappa om min viktminskning...

(Har lagt in en ny bild tagen i dagsljus)

image333

Har gjort en LO till ikväll men det visar jag först imorgon...

Go´ kväll!

Ett litet kort...

Ett litet kort gjort av spillbitar och den söta lilla stämpeln från Kortmakaren.

image331

En liten Ellen

I helgen scrappade jag bilder från Ellens första år. Det är så kul att tänka tillbaka...men det gäller att dokumentera i tid för tiden går ju så fort.

Här har jag gjort min första PP (paper piecing) på en LO. Jag såg någon liknande uggla någonstans på nätet och ritade sedan upp min egen. Det var jättekul att rita, klippa och klistra en PP så det kommer jag att göra flera gånger!:) Här har jag även använt mina nya filtband som jag blev så kär i så fort jag fick hem dem...de är jättehärliga!

image315


En LO om fröken bus...

image316

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stor postdag!:)


Idag fick jag hem två månadspaket bl.a.
detta härliga oktoberpaket...
Så i morgon ska jag pyssla hela dagen...nästan i alla fall!!

Ett litet ord # 14

Här kommer veckans bidrag till Ett litet ord. Veckans ord var DANSAR. Inte helt lätt men efter att ha bläddrat igenom bilderna ifrån sommaren så kom jag snabbt på vad jag skulle skriva om...

image314

Snabbscrappa

På Scrappiz har de den här månaden tema "snabbpyssel". De har uppmanat alla att prova på att scrappa en sida på 30 min. Jag har alltid tyckt att jag har varit en ganska långsam pysslare så detta blev en utmaning. Denna LO gjorde jag en kväll i förra veckan och det tog ca 20 min. Det gick jättesnabbt och den är mycket enkel men jag blev mycket nöjd med resultatet...den blev så som jag hade tänkt mig!:)

image313

Hösten är härlig

Jag älskar hösten, speciellt fina höstdagar med lite sol. Härom dagen hade vi picknick på tomten med varm choklad och smörgåsar. Mums! Det var härligt!

image311

Här äter Ellen på det största äpplet som vi någonsin har fått här i trädgården...

image310image312

Nya DT-kort

Här kommer tre nya DT-kort för Kortmakaren som jag gjorde i går kväll.

Här har jag maskat in den fina julkärven tillsammans med Filurtomten. Stämpelmotiven är målade med Copics turspennor och torr chalks.

image307


Denna söta stämpel kommer från Penny Black och är en lång stämpel som jag har skurit i tre delar.

image308


Slutligen ett kort med den söta hundstämpeln från Penny Black som har blivit en av mina favoriter.

image309

Alla stämplar och papper finns att köpa hos Kortmakaren.

Globetrotter?

Här kommer bilden som jag igår kväll lovade att lägga upp...

För första gången har jag använt overlays, det var jätteroligt att arbeta med men lite svårt att fota en bra bild eftersom det blir så mycket blänk. Jag har arbetat både under och ovanpå overlaysen.

image306

Projektet Hemligheter - nu är jag ikapp!:)

Har de senaste dagarna/kvällarna scrappat till boken om mig. Jag har nu gjort alla utmaningar som varit i Projektet hemligheter på Swe scrapbook. Nu ska jag hänga med och göra en utmaning i veckan, det kommer en ny varje tisdag. Det är superkul att scrappa i formatet 12 x 6 tum!

image301

image303

image304

image305

image302

Det fattas bild på en LO återkommer i morgon med den...för nu är det inget bra ljus att fota i...

Ett litet ord # 13

Här kommer mitt bidrag till veckans ord som var...AVTRYCK. Åter igen blev det en LO om vår hund Hampus. Det har känts lite jobbigt att börja med Hampus bilder eftersom han för ett år sedan hastigt var tvungen att flytta ifrån oss. Men dessa ord och utmaningar har fått mig att börja så smått...

image300

Extrautmaning # 13

Nu äntligen har jag haft tid att haka på textutmaningarna på ett litet ord igen. Idag var det ett extra svårt ord. Ordet linje skulle vara med i titeln...efter en stunds funderande så kom jag på vad jag ville scrappa om...

image299

Mina första DT-kort för Kortmakaren

Här kommer bilder på mina första alster som medlem i Kortmakarens DT-team.

image295

Stämpeln kommer från Penny Black och motivet är målat med mina Copic turspennor och den rosa ramen är från QK Revolution.

image296

Samma stämpel som ovan men här har jag använt torr chalks. Blomramen är också från QK Revolution.

image297

Detta är också en stämpel från Penny Black och även detta motiv är målat med torr chalks. Ringarna är QK Cookie cutter Nesting shapes-cirkles.

image298

Detta är inget stämpelmotiv utan stickers från Penny Black. Jättesmidiga att använda...speciellt om man ska göra många kort.:)

Det var allt för denna gång...återkommer...mer är på G!:)

Taggad!

Jag har blivit taggad av Lilla Katt! Vilken överraskning, det var kul!:)

Här är reglerna:
1. Länka till den som har taggat dig!
2. Berätta 7 personliga sanningar om dig!
3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att
de uppmärksammar att de blivit taggade!

Här är sju personliga sanningar om mig själv:

1. Jag är expert på att skjuta upp allt i sista stund och jag blir alltid så arg på mig själv när jag gör så. Jag önskar att jag kunde ha bättre disciplin och framförhållning!

2. Jag surfar mer på pysselsidor på nätet än jag pysslar.

3. Jag älskar den Kanadensiska tv-serien "Anne på Grönskulla" och har nu köpt alla delar på DVD.

4. Jag är en riktig godisgris och älskar choklad och bakverk.

5. Jag har fobi mot duvor...gillar inte andra fåglar heller om de kommer för nära...

6. Jag är enormt dålig på engelska och har svårt att lära mig andra språk på grund av att jag har Dyslexi.

7. När jag är hemma själv och pysslar så brukar jag lyssna på Svensktoppen på SR Webbradio.

Jag taggar:

Jenny
Susanne
Asamia
Paula
Andrea
Floweret
Lina

De får hänga på om de har tid och lust!:)

Hemligvän - Oktober

Idag fick jag ett stort paket i brevlådan...det var från månadens hemliga vän på Pyssel.net. Det stora paketet innehöll jättefina julpapper, små blå säkerhetsnålar, jättesmå knappar, en påse band, gröna brads samt ett jättesnyggt kort. Tusen tack min hemlige vän...vem du nu är...

image294

Hjärtboken

Jag gjorde en hjärtbok till min blivande make i förra veckan som jag lämnade över i samband med det tal som jag höll för honom under bröllopsmiddagen!:) Jag och Magnus delar skaparrum (jag pysslar och han sitter vid datorn och jobbar) så jag fick i smyg göra boken eftersom jag ville att den skulle bli en överraskning.

Det var jätteroligt att göra den så det kommer att bli flera miniböcker framöver. Jag visar inte alla sidorna i boken eftersom de bara är för min älskling...:)

image291

image292

image293

Glad och lycklig!:)

Jaha...så var man Fru Lillieborg då...

Vi hade en fantastiskt fin dag! Vädret var inte det bästa men det regnade inte i alla fall vilket vi var mycket glada över för då kunde vi fotas utomhus av fotografen. Allt blev precis så lyckat som vi önskade. Jag njöt av dagen och kände varken av stress eller allt för mycket nervositet.

Alla gäster var så glada och gjorde så att middagen och bröllopsfesten blev ett minne för livet!

Stort tack till alla er som deltog!:)

image287

image288

image289

image290

Kvällen före dagen med stort D!

Nu har vi dukat långbord och städat och pyntat i hela huset. Nu börjar det bli dags att krypa till kojs och sova gott. I morgon gäller det att vara utvilad för det är ett långt dagsprogram...

Det ska bli sååå roligt och ännu är jag inte nervös men det blir jag nog på väg till frisören i morgon. Vi hoppas på uppehållsväder så att vi kan fotas utomhus innan vigseln som är kl.16.00. Återkommer med bilder efter helgen.

I morgon blir jag Fru Lillieborg!:)

Go´natt!

Snart fru Lillieborg:)

Det är lite tyst om mig just nu men jag håller på att pyssla för fullt men det är inget som jag kan visa...för det är lite hemligt. Återkommer med bilder i nästa vecka...

I morgon ska jag prova brudklänningen en sista gång innan den ska sys om lite. Det är mycket som ska fixas...börjar bli liiite stressad! Men det hör väl till...