Snö

Snön ligger kvar här fortfarande men jag hoppas att den smälter bort nu i helgen. Jag vill ha vår!

I går gjorde jag klart en layout som jag påbörjade för någon vecka sedan. Det är ovanligt för jag brukar till 99% göra klart den layout dom jag har påbörjat innan jag börjar med nästa. Det blev en layout om vår hund Hampus...

image588

Hampus bor i Småland nu och jag hoppas att han har det riktigt bra där! ♥



I helgen är det Nordiska Stämpel & Scrapmässan i Göteborg min väninna ska åka dit och med sig hem ska hon ha en Desktop Carousel från Making memories till mig som jag har beställt från Kortmakaren. Jag längtar tills jag får hem den...det kommer att bli så fint på mitt skrivbord då...

Blogg.se ska byta bloggplattform i helgen så vi får se om jag kan blogga något under helgen annars återkommer jag på måndag...

Trevlig helg!

Annandag påsk

Det blev inget mer skapande till Scrappiz Cybercrop...inspirationen och lusten var borta idag! Jag har istället organiserat mina QK-dies och målat stämpelmotiv med lilltösen. Det var kul!

Visar idag en layout som jag gjorde härom dagen...

image587

Ellen ser bokstäver överallt...det är så roligt! I parkeringsgaraget såg hon mammas bokstav H, på reklamskylten såg hon pappas bokstav M och sin egen bokstav E såg hon i affären. Hon letar efter våra bokstäver vart vi än kommer... När jag påpekade att Ellen ser bokstäver överallt så sa Ellen. Jag är en bokstavsflicka! ♥

Dagens pyssel

I dag har jag fortsatt med utmaningarna i Cybercropen på Scrappiz. Det är väldigt roliga utmaningar och jag skulle vilja ha mycket mera tid så att jag hann göra alla...har mest gjort kort...känner att jag behöver bygga upp mitt kortlager här hemma. Det är alltid bra att ha lite kort liggandes för rätt som det är behöver man ett...

Bidrag 6 - Kort skiss

image582

Här skulle man utgå från en skiss. Jag har använt en av mina nya stämplar "Majas vänner" från KickisPyssel. Chipboard hjärtat har jag gjort själv.


Bidrag 7 - Kort - Alter tyg

image583

Här har jag gjort ett kort med klippta tygbitar med insekter på. Det var jättekul att använda tyg till kort så det kommer jag att göra fler gånger. Jag har ju sååå mycket tyg som bara ligger....


Bidrag 8 - Gör 5 ATCer eller 12 inchies med tema Natur


image586

Jag valde att göra 5 ATC-kort, storleken är 64mm x 89mm.


Bidrag 9 - Scrap Nytt format

image585

Här skulle man scrappa i ett format som man aldrig testat tidigare. Jag har ju redan scrappat i de flesta format så jag valde att scrappa i ett riktigt miniformat 4 x 4 cm. Det blev en liten layout om min man Magnus som jag kan ha i plånboken eller i min almanacka. Det är mönstrat papper, en journalinruta, brads och jag har även stämplat...allt riktigt smått!



Ja, det var allt för idag...kanske jag hinner några utmaningar i morgon också!

Cybercrop

I helgen är det Cybercrop på Scrappiz och jag har hunnit göra fem av utmaningarna...det är 20 totalt.

Bidrag 1 - Kort 25% stämplat

image577

Här skulle minst 25 % av kortet bestå av stämplade motiv. Här har jag använt mina nya stämplar "Majas vänner" från KickisPyssel. Texten är utskriven från datorn.


Bidrag 2 - Kort utan stämplar

image578

Här skulle man göra ett kort utan att använda någon form av stämplar. Jag har använt band från Basic Grey, chipboard hjärtat har jag gjort själv, sammets thickers från American Crafts och ett stort rosa bradshjärta.

Bidrag 3 - Scrap - kort svart/vitt

image579

Här skulle man göra ett kort eller scrappa i bara svart och vitt. Stämpeln "Majas vänner" kommer från KickisPyssel, bokstäverna är samma som ovan, blommor och bling.


Bidrag 4 - kort gult

image580

Här skulle man göra ett så gult kort som möjligt. Grattis stämpeln kommer från Panduro, blommor, knappar och den lilla ramen är utstansad med min Bosskut.


Bidrag 5 - Kort med band

image581

Här skulle man göra ett kort med band istället för mönstrat papper. Banden är från Basic Grey, bokstäverna är sammets thickers från American Crafts och "bling-hjärtat" kommer från Panduro.



Det är två dagar kvar av påskhelgen så jag hinner nog några flera utmaningar...

Nu ska jag fortsätta pyssla och äta av påskgodiset!
Glad påsk!

Nu börjar påsken....

I går skickades påskkorten så jag hoppas att de har kommit fram som de ska...

Detta påskkort skickade jag till min DT-mamma Maria på
Kortmakaren och hennes personal. Det är min favorit "Wilma med paket" som jag har använt men jag har klippt ut ett ägg och satt ovanpå paketet. Det är kul när man kan "göra om" sina stämplar så att de passar för stunden...

image574



Här har jag använt en stämpel från Magnolia och bården är en clear stamps som jag har köpt för länge sedan.

image575


Här är det både stämplar från Kortmakaren och Magnolia.

image576



Tusen tack för alla kommentarer ni lämnar här på bloggen!!
Det är så roligt att läsa dem och det värmer i hjärtat! ♥

Glad påsk på er!

Påskpresenter!

Nu har vi varit och lämnat lilltösen på förskolan och då passade vi på att ge personalen lite uppskattning. De fick en var sin chokladkaka som jag hade altrat. Det blev uppskattat...kul!

Stämplarna jag har använt kommer från Magnolia och fanns med i deras Klubbkit påsken 2007. Stämpelmotiven är färglagda med mina tuschpennor - ProMarker och Copics. Glad påsk-stämpeln kommer från Kortmakaren.

image564

image567


image566


image572     image573

          
image569   

Trollungen

Ellen var en riktig trollunge när hon var nyfödd...

Allt material som jag har använt till denna layout kommer från mars månadskit från
The scrapbook Nook. De har underbara paket som jag rekomenderar alla.

image563

Ordet Love har jag skurit ut med min Craft Robo och filen finns här...

Snö!

Idag faller snön här i Stockholm och det är alldeles vitt ute. Lilltösen blev så glad när hon vaknade och började genast att prata om att åka skidor...

Jag har gjort en liten sida till mitt trädgårdsalbum i 8 x 8 inch...en vårlayout!

image562

Papprena kommer från Scenic Route som är en stor favorit just nu.

DT-kort för Kortmakaren

För en vecka sedan fick jag ett sååå fint och färgglatt paket från Kortmakaren. Nu har jag gjort lite kort med de supersöta clear stampsen från Penny Black "fresh new day".

image555

Allt material finns att köpa hos Kortmakaren förutom de små knapparna och flossen. Alla stämpelmotiven är färglagda med tuschpennor - ProMarker och Copics.

image556

image558

image557


image560


image559

Här har jag använt stämpeln "Wilma som påskkärring"

image561

Tänk vad tiden går...

Här är lilltösen precis 3 månader gammal...tänk vad tiden har gått! Nu är hon en stor 3-åring som kan allt själv...

image554

Detta blev en glad och lekfull layout. Jag har använt cirklar i filt, stora brads, knappar och den stora pilen har jag klippt på fri hand.

Inte bara påskkort!

Jag har under veckan också gjort lite andra kort än bara påskkort...det var så roligt att sitta och leka vid scrapbordet så det blev lite av varje...

image553

Stämpelmotiven kommer från hÄnglar och är färglagda med ProMaker och Copic.

image550

Här har jag använt ett fint papper med en uggla på och stämplat med en journalingstämpel."Hej" är utstansat med min Cuttlebug.

image551

Liten söt stämpel från hÄnglar. "Ringarna" är från QK.

image552

Ytterligare ett kort med den söta stämpeln från hÄnglar.

Sydag!

Igår hade jag en sydag med min syster...vi sydde får till påsken och det var jätteskoj. Vår kära mor kom hit och servade oss med fika och god lunch. Tack för det! ♥ Mönstret till fåren kommer från boken "Påske med Tildas vänner" av Tone Finnanger.

Så här blev våra får...

image547

Camillas får blev rosa och mitt får blev vitt. Vi utgick från samma mönster men ändå så blev de så olika...

image548

image549

Tjooo...hoooo!

Jag är sååå glad för två av mina drömmar har gått i uppfyllelse!

Jag har fått ett fast designuppdrag hos
Kortmakaren efter att gästDT-uppdraget nu har gått ut. Kortmakaren var en av de första affärer som jag handlade ifrån när jag började med mitt kortmakeri och det har kommit att bli en stor favorit. Så jag är så glad och stolt över att få tillhöra deras designteam.

Idag har det också meddelats att jag har blivit en av fyra scrapdesigner åt Skapa Hobby i ett års tid från april.  Ända från den dagen som jag gick in genom dörren på Skapa Hobby för första gången så har jag drömt om att få tillhöra deras designteam. Det är en av mina favoritaffärer och jag älskar att besöka den.

Idag är jag så glad så jag hoppar!!

Tusen tack Maria på Kortmakaren och Petra och Elisabeth på Skapa Hobby för förtroendet!

Fler påskkort...

Satt en stund i går kväll igen och gjorde lite kort...det blev fler påskkort!  Tänk att det är så kul att göra påskkort helt plötsligt...Very Happy Här flödar kreativiteten just nu...jag har sååå mycket ideér på saker som jag vill göra...men först ska jag göra ett gäng påskkort till!

Här kommer dem jag gjorde igår...

image544

Här har jag ritat och klippt ut en kyckling i papper och satt ihop. Äggen, fjädern och textstämpeln är från Magnolia.


image545

Den söta stämpeln med kaninen och kycklingen som pussas kommer från Kortmakaren, likaså textstämpeln.


image546

Det blev ett påskkort i lite annorlunda färger också. Stämpeln kommer från Magnolia.

Påskkort

Nu är det inte långt kvar till påsken och det är hög tid att fixa med lite påskkort och presenter! Jag har aldrig tyckt att det har varit så kul att göra påskkort tidigare men i år känns det jätteskoj...

Här kommer några kort som jag gjorde i går kväll...

image540

Den söta stämpeln kommer från
kortmakaren "Wilma som påskkärring".

image541

Denna söta lilla kanin i ägget och textstämpeln kommer också från Kortmakaren.


image542

Dessa tre stämplar är från Magnolia.

image543

Denna fågel är en clear stamps från Hero Art och textstämpeln kommer från Kortmakaren.



Kalaskort

I dag ska Ellen gå på Kalas hos en kompis och jag har gjort ett kort till Gina. Jag har stämplat med Kortmakarens morsdagsstämpel "Värdens bästa mamma" men klippt bort texten ovanför för jag tyckte att den lilla flickan var så söt och skulle passa på ett grattiskort.

image539


En bröllopsLo

Detta foto har jag scrappat tidigare men jag tycker det är så himla fint så jag kunde inte låta bli att scrappa det en gång till och denna gång en förstoring. Jag ska börja ta tag i bröllopsalbumet och börja scrappa det...men det känns lite pirrigt eftersom det albumet vill jag ju ska bli perfekt! Men det är nog bäst att inte vänta för länge...

image538

De helt underbara papprena är från Scenic Route och de små fina garnblommorna är från Fancy Pants. Jag älskar virkade garnblommor just nu...önskar att jag själv kunde virka....





Äntligen Nya DT-kort

Äntligen har jag tagit mig tid och ork att scannat in de bröllopskort som jag har gjort åt Kortmakaren. Jag har gjort korten ganska enkla eftersom jag av egen erfarenhet vet att det tar lång tid att göra bröllopsinbjudningar och det är många man ska göra...

Allt material till korten finns att köpa hos
Kortmakaren.

image529


image528



image530



image531



image532


image533


image534


Bordsplaceringskort

image535

image536

Bullmonster...

Det blev ett kort av spillbitarna efter dagens scrappstund! Ett kort med ett bullmonster...Filuren och bullen kommer från Kortmakaren och texten är en clear stamps från Hero Arts. Stämplelmotivet är embossat och målat med distresser samt en svart penna.

De stora svarta prickarna har jag stämplat med en stämpel som jag själv har klippt till av överblivet gummi monterat på EZ Mount.

image527

Baka bullar...

Jag älskar dessa bilder på lilltösen när hon bakar bullar en dag i höstas. Det är så fina färger och fint ljus i korten! Jag blir så glad när jag ser dem...kände att de måste scrappas. Använde mig av två stämplar från Kortmakaren som jag tyckte passade till...

image526

Pysselfrågor....

Cissi (min DT-kollega) har på sin blogg svarat på en massa frågor om sitt skapande. Hon uppmanar andra att kopiera frågorna och svara på dem. Jag hänger så klart på....

1. Gör du kort eller scrappar?
Jag började göra kort i juni 2006 och sedan under hösten 2006 blev jag nyfiken på scrapbooking. Gick några kurser då och började scrappa på riktigt januari 2007.


2. Favorit färg som du gärna använder?
Jag använder alla färger i mitt skapande! Gärna starka färgglada eller naturtoner.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Blommor, brads och band.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Min skärmaskin! Kämpade i ett halvår med rullkniv, linjal och skärmatta. Vilken lycka det var när jag hade köpt skärmaskinen för arbetet blev mycket lättare!

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Ja, en del clear stamps, stämplar och några böcker...men de har jag sålt!

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
Just nu är jag inne i en Penny Black period och så gillar jag Hero Arts clear stamps jättemycket! När jag scrappar så är lilltösen det ständiga favorit objektet.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Jag har en prenumeration på Creating Keepsakes och så brukar jag köpa den svenska tidningen Scrapbooking m.m. och ibland något nummer av Scrapbooking Trends.

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Jag har massor med favoriter! Besöker dem dagligen för att få inspiration och en stund avkoppling.

9. Vad/vem inspireras du av?
Jag inspireras av allt möjligt! Naturen, inredning, kreativa människor, min dotter, färger och former..

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då?
En massa roliga dekorationer, några fina stämplar och snygga papper!


Johannas album

I går när min lillasyster fyllde år så överlämnade vi det album som jag har scrappat till henne i 15 x 15 cm. Det blev ett rosa album eftersom hon har två små flickor...

image522





Albumet gjorde stor succé och både Lupine och Möja ville titta i det många gånger under stunden vi var där...det är sååå roligt att det uppskattas det man gör! ♥

Grattis Johanna!

Idag fyller min andra lillasyster 24 år och vi har varit och firat henne med mycket gott fika, sång och presenter. Hipp, hipp hurra!

Jag var tillbaka på sjukhuset några dygn denna vecka men blev utskriven i fredags eftermiddag. Jag var sååå glad över det och glad över att jag var så pass bra i magen att jag orkade gå några timmar på Syfestivalen på Sollentuna mässan i går. Jag var inte riktigt mig själv...men jag hade väldigt roligt...men OJ så trött jag var efteråt!

Jag köpte 10 ProMakerpennor på mässan med hjälp av Tina på
Kortmakaren. Oj, sa jag...hur kommer det att gå att måla med dem när Ellen ska vara med...hon vill ju också pyssla. Men då kom Tina med den briljanta ideén att jag kunde ju låta Ellen måla med den breda sidan av pennan för jag kommer ju mest att använda den smala. Under tiden som min kära make lagade mat så gjorde jag och Ellen ett var sitt grattiskort till Johanna och då testade vi mina nya tuschpennor. Ellen blev överlycklig att hon fick använda samma pennor som jag och det gick så bra! Tack Tina för ideén!♥

Så här blev mitt kort till min lillasyster...

image499

Stämpeln är från hÄnglar och är målad med ProMakers.

image500

Ellen har gjort sitt kort nästan helt själv! Hon har skurit papprena själv, stämplat, målat, chalkat eller "taggat runt" kanten som hon kallar det och satt fast allt. Jag skulle hjälpa henne med att rita strecken för det kunde hon inte sa hon och så har jag satt fast tejpen på baksidan av alla papprena samt satt fast en brads för att visa hur man skulle göra. Visst blir hon bara duktigare och duktigare min 3 1/2 åring! Very Happy


Återkommer i morgon med att visa presenten som Johanna fick...